Skip to main content

Odds Systemer Til Online Betting

Uanset om du er nybegynder eller en erfaren dame eller herre med at vinde penge på sport betting, kan du overveje at følge en strategi. I forbindelse med bets kaldes det for odds systemer, og der er flere forskellige at vælge imellem. Her på siden gennemgår vi systemerne Labouchere, Martingale, Henze og Kelly Criterion. Vi sammenligner dem alle sammen for at finde frem til hvilken er den store favorit til at placere bets på nettet.

Danske bookmakere hvor du kan prøve din yndlingsmetode

odds systemer banner

Mange spillere vælger at spille med et system hos en bookmaker, som de har hørt om før. Men du kan naturligvis også vælge en bookmaker, som du endnu ikke har hørt om. Der er faktisk mange glimrende bookmakere med gode odds i Danmark, og som også giver dig ekspertråd og tips, som potentielt kan hjælpe dig med at vinde på flere kampe. Nedenfor kan du finde eksempler på gode betting sider, hvor du kan klikke dig videre og oprette en bruger.

Hvilke odds systemer virker muligvis

Når du begynder med at finde frem til den bedste betting strategi, kan du overveje at teste flere forskellige odds systemer. Nedenfor kan du læse om nogle af de mest udbredte.

Martingale systemet

Der er mange forskellige systemer til betting og casino, men Martingale systemet er bestemt et af de mest populære. Det er oprindeligt skabt til roulette, men måske kan du også bruge det til betting. Eller du kan overveje at bruge det til begge dele. I bund og grund handler det om at fordoble din gevinst.

Visse personer argumenterer at der ikke er en bestemt indsats i forbindelse med Martingale systemet. Andre mener at du skal starte med den laveste indsats. Det gælder måske for roulette, men ikke for betting. Der er normalt ikke et minimum for indsats på sportsvæddemål, og derfor vælger du selv.

Når du følger med Martingale-systemet, gør du følgende:

 • Vælg hvor meget du ønsker at satse og placer dit sportsvæddemål.
 • Taber du desværre væddemålet skal du fordoble din indsats på det næste væddemål.
 • Vinder du dit væddemål, går du videre med den samme indsats på det næste væddemål.
 • Sådan fortsætter du indtil du har lyst til at stoppe. Husk naturligvis at spille med ansvar.

Måske virker det en smule flyvsk uden et reelt eksempel. Det får du lige her nedenfor.

 • Bet 1 med odds 2.00 og en indsats på 10 kr. Du taber og har en negativ balance på -10 kr.
 • Bet 2 med odds 2.00 og en indsats på 20 kr. Du taber og har en negativ balance på -30 kr.
 • Bet 3 med odds 2.00 og en indsats på 40 kr. Du taber og har en negativ balance på -70 kr.
 • Bet 4 med odds 2.00 og en indsats på 80 kr. Du taber og har en negativ balance på -150 kr.
 • Bet 5 med odds 2.00 og en indsats på 160 kr. Du taber og har en negativ balance på -310 kr.
 • Bet 6 med odds 2.00 og en indsats på 320 kr. Du vinder og opnår en positiv balance på 1 kr.

Først og fremmest kræver det at kunne være iskold i forhold til flere tab i træk. Desuden skal du vurdere hvor meget du potentielt kan vinde med systemet, da det naturligvis handler om at vinde gevinster fremfor blot at indhente det tabte.

Labouchere Systemet

Du kan også prøve at spille med Labouchere systemet. Det er også kendt som Split martingale-systemet eller Cancellation-systemet. Andre kalder det for det negative progressionssystem. Ligesom med Martingale-systemet, er der tale om et system, som primært bruges til roulette. Systemet er opkaldt efter den engelske finansmand Henry Labouchere og nedenfor får du en kort introduktion til det.

labouchere systemet

Forklaring: Labouchere-systemet

Når du spiller med dette system, bliver du ved med at spille, indtil at du har opnået en vis gevinst. Det kræver ikke at du vinder dine tab tilbage på et succesrigt væddemål. Her er der i stedet fokus på at indhente eventuelle tab med flere forskellige væddemål. Derfor er der argumenter for at Labouchere systemet muligvis er mere kompliceret end Martingale-systemet og nok meget mere kompliceret end Henze systemet.

Mens andre systemer tager udgangspunkt i indsatsen, eller startbeløbet, fokuserer du på den samlede gevinst med Labouchere-systemet. Først skal du fastsætte hvor meget du går efter, som fx kan være 1500 kr. Herefter skal du dele det op i et sted mellem syv og ti mindre beløb.

Hvis du fx har sat et mål for 1500 kr., kan du måske dele det i ni bidder med følgende sammensætning: 150 kr. – 100 kr. – 250 kr. – 125 kr. – 120 kr. – 300 kr. – 125 kr. – 130 kr. – 200 kr.

Det giver i alt 1500 kr. og det giver dig målet samt de mindre beløb. Herefter er det blevet tid til at spille. Med dette system er det fastsat at du skal spille til minimum odds 2.00. Det sikrer at du potentielt kan vinde din oprindelige indsats to gange igen.

Dit første væddemål vil være dit første beløb øverst på listen og beløbet nederst på listen. I dette hypotetiske scenarie er det 150 kr. lagt sammen med 200 kr. Det vil sige at det er 350 kr. I det næste scenarie er taber du nummer to på listen og lægger det sammen med det andensidste beløb på listen og satser for det. Sådan fortsætter du indtil at du har vundet det mål, som du har sat dig til at starte med. I dette tilfælde var målet 1500 kr., men du vælger naturligvis helt selv.

Det er vigtigt at nævne at hvis du taber et væddemål, skal du placere den tabte indsats til højre i din sekvens. Derefter er der forskellige scenarier alt efter om du vinder eller taber. Samlet set er det et ret kompliceret system, og du skal nok være matematisk anlagt for at følge det. Du kan finde masser af information på internettet, hvis du er interesseret i at prøve det af.

Kelly Criterion Odds Systemet

Den videnskabelige forsker J.L. Kelly kom op med Kelly Criterion systemet i 1956, og det bliver stadigvæk brugt den dag i dag. Mens det både er en strategi, der benyttes til online betting, bliver den også implementeret i forbindelse med de finansielle markeder.

formel kelly criterion

Odds Systemet: Kelly Criterion Formel

Derfor er det ikke overraskende en lille smule kompliceret, men måske kan du alligevel følge det. Hold tungen lige i munden, da der er tale om en matematisk ligne. Du skal udregne sandsynligheden for et bestemt sportsvæddemål med formlen, som er følgende:

 • Formel: (bp – q) / b = f
 • F står for hvor meget af din saldo du vil satse.
 • B er det odds du spiller på.
 • P er sandsynligheden for at vinde.
 • Q er sandsynligheden for at tabe (1 – p)

Det vil sige at b er gangefaktoren i denne formel, som er odds på det spilmarked du spiller på, uden at regne indsatsen med. Hvis vi siger at der er tale om et væddemål hvor der er odds på 4.00 og en sandsynlighed for at vinde på 35 procent, vil formlen se således ud:

 • ((3*0,35)-0,65) / 2 = 0,4
 • Her har du en større sandsynlighed for at tabe end at vinde, og derfor vil du placere 40 procent af din indsats på væddemålet, hvis du følger denne strategi.

Man kan sige at den største fordel ved Kelly Criterion systemet er at du som spiller måske kan have nemmere ved at have en balance mellem sikkerhed og sikkerhed, samt at vinde gevinster, mens du også beskytter din banksaldo. Hvis du er matematisk anlagt, vil du måske have nemt ved at følge denne betting strategi. Men hvis du allerede nu får ondt i hovedet af at tænke på den, kan det være en god ide at overveje en anden strategi. Tag fx Henze systemet, som er meget simpelt, og som de fleste kan følge. Netop det system kan du læse om nedenfor, når vi sammenligner det med Martingale.

Martingale vs Henze Systemet

Vi har kort nævnt Henze systemet, men har valgt at vente med at gennemgå det indtil nu. Det er nemlig relevant at sammenligne det med Martingale, da begge to nok er blandt de mest udbredte odds systemer med betting.

Henze systemet tager nok prisen for det mest populære betting system på det danske marked. Det skyldes blandt andet at det er super simpelt. Du vælger din indsats til at starte med, og lad os antage at du satser 100 kr. Det er vigtigt at du satser alle hundrede kroner på et væddemål, og det skal være til odds på mellem 1.10 og 1.30. Henze systemet fokuserer nemlig på odds med lav risiko for at blive tabt.

Du har forhåbentligt været smart med din analyse og vinder på dit væddemål. Når vi taler om at være smart med analysen, handler det om at analyseren hvem modstanderen spiller mod, har holdet tabt mange gange i træk, er der skader forbundet med en enkelt kamp osv. Som sagt har du forhåbentligt vundet på den første kamp. Herefter går du all in på væddemål nummer to. Det betyder at du satser din indledende indsats, det vil sige de 100 kr., samt gevinsten.

Da der er tale om lave odds, vil du opleve at din konto stiger langsomt i forhold til vundne gevinster. Men den kommer måske til at stige mere jævnt end hvis du risikerer dine penge på højere odds. Man kan til dels argumentere at du måske kan vinde højere gevinster med Martingale hurtigere, men det indebærer også en risiko på at opnå større tab hurtigere. Derfor kommer det meget an på din spillestil.

Fordele ved at følge odds systemer

pro ikonDet er ret flyvsk at vurdere fordele ved at følge systemer med mange væddemål. Først og fremmest er der aldrig en garanti for at vinde på én kupon. Du vil altid have en risiko for at tabe væddemålet.

Men der er naturligvis fordele ved at følge odds systemer. Tag fx Henze systemet, som følger en simpel strategi og odds, som ikke er tårnhøje. Med den strategi reducerer du risici for at tabe en masse væddemål. Mens mange kampe kan byde på overraskelser, vinder favoritterne mange gange. Man kan også sige at du kontrollere dine spil med Henze spillet og dermed undgår du måske at bruge mange penge på betting på nettet.

Det er nok den største og mest klare fordel ved de fleste systemer. Du kan måske nyde gavn af at følge en strategi til at kontrollere dit spilbudget og have et sundt forhold til at spille på sportsvæddemål.

Samlet konklusion om odds systemer

konklusion ikonVi har været kort inde på flere forskellige odds systemer. Ønsker du et system med en lav risici, hvor du skal forvente at spille på mange spil i træk for at opnå en større gevinst, kan du overveje Henze systemet. Foretrækker du at vinde en større gevinst til at starte med, kan du overveje bets med Martingale systemet. Er du matematisk anlagt kan du overveje Labouchere eller Kelly Criterion. Der findes naturligvis flere andre odds systemer, men disse er de mest udbredte. Husk på at favoritten sagtens kan variere fra dig og en anden person. Det handler ofte om smag og behag.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du få svar på en række FAQ om at bruge systemer til at spille på bets hos en bookmaker på nettet.

Det er et meget åbent spørgsmål om du kan vinde flere penge med odds strategier. Der er mange faktorer som fx hvor meget du satser, din spillestil, din væremåde og meget mere. Det anbefales ikke at drømme om at vinde flere millioner, men at have det sjovt med at spille.
Der er ingen sikre spil, da alt kan ske i de enkelte kampe. Men du kan måske øge dine sandsynligheder for at vinde på odds på amerikansk fodbold, eSport og andre sportsgrene, ved at spille på odds, som ikke er så høje. Der er en teoretisk større chancer for at det ender med at ske.
Der er ikke kun én fantastisk sportsgren til at følge et odds system. Ofte handler det om at følge et odds system på en sportsgren, som du rent faktisk er interesseret i. Hvis du spiller på fodbold, og ikke kan døje sporten, kommer du nok ikke langt med at vinde. Du øger din chance for at vinde ved at følge en sport, som du har interesse i, da du vil være mere motiveret til at lære.
Øvelse gør mester. Det er bedst at du vælger at prøve kræfter med et eller flere systemer. Derefter skal du bruge meget tid på at analysere væddemål, spillere, og andre faktorer. Jo mere du ved, desto større chancer har du for succes.
Der eksisterer ikke rigtigt en direkte formel på succes med bets på alle kampe, som du satser på. Det handler om at have et spilbudget, slå koldt vand i blodet, analysere kampene, læse op på hvordan odds hænger sammen og meget mere. Sørg for at have grundlæggende viden, da det er det første skridt.
Det er nok en sag om smag og behag. Mange foretrækker Henze, da det er enkelt og med lav risiko. Andre foretrækker potentielt at kunne hive større gevinster hjem med et højt odds. Prøv dig frem og find ud af hvad der passer til dig.
I princippet handler det ikke om at slå en bookmaker. I sportens verden kan der altid komme store overraskelser, men måske er det ikke en overraskelse for dig, hvis du har analyseret dig frem til at det sker.
Det er svært at fastsætte hvilket er det bedste odds. Nogle mener at det er odds, som er lave, da der teoretisk set er større chance for at det sker. Andre mener at det er højere odds, med en større potentiel gevinst.


Var det nyttigt?
[Total: 1 Average: 5]