VI ❤ SPORTSVÆDDEMÅL

Guide til betting på handicap odds

Hvis du er ny i online sportsbetting-verden, så vil du opleve at der kan spillles flere forskellige væddemål på en lang række forskellige oddsmarkeder. Det gælder ikke kun sportsgrene som fodbold og håndbold, men også sportsmarkeder indenfor alt lige fra basketball, ishockey, amerikansk fodbold, tennis og mange mange flere.

Nogle af de mest populære oddsmarkeder indenfor sportsbetting er naturligvis væddemål på vinderen af det respektive opgør. Derudover er også målspil eller pointspil super populære. Her skal man gætte udfaldet af antallet af mål eller point i en kamp. Men udover vinderspil og målspil er der en tredje væddemålstype, som er ekstremt populær blandt markedets spillere, og det er selve handicap væddemål og handicap odds markeder.

Handicap væddemål kan antage vidt forskellige former og typer, så hvis man er ny indenfor sportsbetting, så vil det være en god idé at læse med her. Vores spileksperter stiller nemlig skarpt på handicap spil i denne guide og belyser alle de forskellige handicap odds markeder og hvordan man spiller på dem.

anders
Redaktør
enrico
Tjekket af
  • Enrico
Offentliggjort

28.11.2023

Opdateret

06.06.2024

handicap odds banner

Hvad er handicap væddemål?

I sportsbetting har man alle dage kunne spille på det klassiske 1X2 marked, som omhandler selve vinderen af den pågældende sportsbegivenhed. Det har altid vakt begejstring at kunne foretage spil på hvem man tror, der vinder, men det er ikke altid, at oddsene er lige attraktive.

I en enhver sportsgren er der altid hold, der er klart mere overlegne end andre, og det giver sig naturligvis til udtryk i oddsene. Kæmpe favoritter, der spiller hjemme mod underdogs, vil altid have lave odds. Til tider så lave odds, at det for mange spillere ikke rigtigt giver mening at spille på det. Af den grund opfandt man handicap spillet.

I betting med handicap odds er det svageste hold altid givet et handicap på forhånd fra kampens start. Hvis vi bruger fodbold som eksempel, så kan der være tale om at handicappet eksempelvis er på 1 mål eller 2 mål, hvis det svage hold på dagen møder et virkeligt stærkt mandskab. Man kan også spille på større handicap, hvis det forventes, at det pågældende storhold vil score mange mål og vinde stort over det svage mandskab.

Hvorfor spille på et handicap væddemål?

Handicap markeder er interessante at spille på fordi handicappet netop er med til at gøre kampen jævnbyrdig. Hvor en favorit på et 1X2 marked eksempelvis giver odds 1,20 ville samme favorit give eksempelvis odds 1,55, hvis den svage modstander fik et handicap på +1,00 eller et mål om man vil. Man ville i den forbindelse spille på, at favoritten skulle score mere end 1 mål for at vinde kampe.

Man ville også kunne spille et større handicap. Her kunne man eksempelvis vælge et handicap på to mål, altså hvor det svage hold gives to mål på forhånd, hvormed favoritten skal vinde kampen med mere end 2 mål for at bettet vindes.

Handicap væddemål er også interessante fordi man kan få relativt store odds på høje handicap markeder. Det kan især være spændende, hvis man har en klar idé om, at et hold på dagen vil sejre stort over sin modstander. Man får naturligvis højere odds jo højere handicap, man vælger at spille på.

Forskellige typer af handicap spil

Der findes ikke blot ét handicap-marked men flere forskellige handicap markeder, man kan spille på. Der er eksempelvis noget, der hedder 3-vejs handicap odds markeder og 2-vejs handicap odds markeder.

Der er også mulighed for at spille på særlige asian handicap bets, men først kaster vi kaster her et blik på det traditionelle handicap som 2-vejs og 3-vejs handicap, som mange bookmakere udbyder i vidt forskellige varianter.

3-vejs handicap

Et 3-vejs handicap er et handicap oddsmarked, hvor det pågældende handicap bet kan have tre udfald. Kampens udfald kan ende med at hjemmeholdet vinder, det kan ende uafgjort eller det kan ende med sejr til udeholdet.

Et 3-vejs handicap kunne se således ud:

FC Nordsjælland – Hvidovre (handicap 0-2)

  • Hjemmesejr (0-2): odds 2,43
  • Uafgjort (0-2): odds 4,10
  • Udesejr (0-2): odds 2,28

Her er der tale om et handicap på -2 på FC Nordsjælland eller +2 på Hvidovre om man vil. Har du spillet på FC Nordsjælland her og kampens resultat bliver 3-0 eller mere til FC Nordsjælland, så vil du vinde dit spil. Hvis FC Nordsjælland derimod præcist vinder med 2 mål, så vil væddemålets udfald være X eller uafgjort. Ender kampen med en et målssejr til FC Nordsjælland, eller ender kampen uafgjort, så vil handicap væddemålets udfald være 2-tal (Hvidovre-sejr). Ender kampen med 0-1 eller større sejr til Hvidovre, så vil handicap væddemålets udfald fortsat være et 2-tal.

2-vejs handicap

Ved tovejs handicap har man elimineret muligheden for at kampen ender uafgjort. Her har væddemålet mellem de to hold kun to udfald. Hjemmesejr eller udesejr: 1-tal eller 2-tal. Et 2-vejs handicap odds marked skabes ved, at man opererer med halve tal fremfor hele tal. Hvor man i trevejs handicap væddemål opererer med eksempelvis handicap 0-1 eller handicap 0-2, så vil man i et tovejs handicap væddemål finde handicaps på -0,50 og -1,50. Ved handicap væddemål med halve tal vil man ikke kunne frembringe et uafgjort resultat i og med at enten det ene eller det andet hold vinder med et halvt mål, uanset hvad.

Betting på asian handicap

Asian handicap er et handicap væddemål, der er blevet ganske populært indenfor de seneste 5 år. Navnet asian handicap stammer fra væddemålets oprindelse. For selvom asian handicap odds er forholdsvis nye for online spillere i Vesten, så har man kunnet spillet på asian handicap spil igennem årtier i Asien.

Asian handicap væddemål er en anelse mere indviklet end traditionelle handicap væddemål, fordi man her ikke blot opererer med halve målhandicap. Man kan sågar spille på kvarte og trekvarte asian handicap odds.

Der er altid gode odds at hente på asian handicap væddemål, eftersom tilbagebetalingsprocenten altid er en anelse højere her. Du får derfore bedre odds på asian handicap end på traditionelle handicapspil.

Det kunne derfor være en odds strategi i sig selv at fokusere udelukkende på asian handicap væddemål, hvis man vil spille på handicapspil.

Asian handicap odds og asian handicap lines

Asian handicap har, ligesom 2-vejs handicapspil, elimineret det uafgjorte udfald. Kampen vil kun ende i hjemmesejr eller udesejr. Men i modsætning til 2-vejs handicap, så opererer asian handicap med langt flere handicap lines.

Der er både kvarte handicaps (som for eksempel -0,25), halve handicaps (-0,50), trekvarte handicaps (-0,75) og hele handicaps (-1,00). Der er også handicap der hedder -0 som også kaldes for Draw no Bet hos visse bookmakere.

Modsat andre handicap-typer, så vil man i asian handicap kunne få sin indsats retur. Det sker, hvis man har spillet på eksempelvis et hold med handicap -0 og kampen her ender uafgjort. Her vil man i så fald få hele sin oprindelige indsats tilbage.

Havde man i stedet spillet på asian handicap -0,25 i samme uafgjorte kamp, så ville man her få halvdelen af indsatsen tilbage. Det sker, fordi man i kvarte asian handicaps faktisk spiller halvdelen af sin indsats på -0,50 og halvdelen af sin indsats på -0. På den halvdel der er spillet på -0, vil man få sin indsats tilbage. Den halvdel, der er spillet på -0,50, er tabt.

Det samme gør sig gældende på asian handicap -0,75. Her spiller man reelt halvdelen af sin indsats på -0,50 og den anden halvdel på asian handicap væddemål -1,00. Vinder det hold, man har spillet på med ét mål, så vil man vinde halv gevinst af den samlede indsats. Det sker, fordi den ene halvdel af indsatsen er spillet på -0,50 (som giver fuld gevinst) mens den anden halvdel, der er spillet på asian line -1,00 vil give din indsats retur.

Ligesom i tradtionelle handicapspil vil dit odds stige betragteligt, jo højere handicap-lines, du vælger at spille på. Derudover kan både asian handicaps og almindelige handicaps også spilles i live betting, når de respektive kampe er i gang. Oddsene vil her ændre sig i takt med at kampene skrider frem.

Var det nyttigt?
[Total: 1 Average: 5]