Skip to main content

Asian Handicap Guide

Når det kommer til online væddemål, er der mange spillere, som spiller asian handicap på odds. Det skyldes blandt andet at du ofte kan øge dine sandsynligheder for at vinde dit væddemål. Med andre ord kan du reducere dine sandsynligheder for at du taber dit væddemål. Først og fremmest kræver det dog at du kender til denne form for betting, og hvilke er de mulige udfald. Det kan du læse alt om her på denne side.

Bedste betting sider med asian handicap odds i Danmark

asian handicap banner

Før vi dykker ned i alt om dit væddemål med asiatisk handicap, er det vigtigt at vide hvor du kan finde de bedste odds. Nedenfor kan du finde en række fremragende betting sider med kvarte asian handicap odds og andre former for væddemål med asiatisk handicap. Læs videre længere nede om hvad asian handicap kan gøre for din betting, og når du er færdig, kan du rulle tilbage op på siden og klikke dig videre fra denne liste.

18 + | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudeluk via SELVLUKKER: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT

Sådan vædder du med asian handicap

Det er en avanceret metode at spille på asian handicap odds. Måske er det bedre at fokusere på andre væddemål som fx 1X2, over/under antal mål, gule og røde kort og andre mere simple odds, hvis du er nybegynder. Vi anbefaler altid først at lære standard odds at kende, før du spiller på asian handicap. Derefter kan du gå videre med at spille med det asiatiske handicap.

Når du spiller på asian handicap, udjævner det den såkaldte magtbalance mellem de to modstandere i væddemålet. Fx kan det være i den danske pokalturnering. Måske spiller du en kamp mellem et Superligahold og et fodboldhold fra 1. eller 2. division. Normalt vil Superligaholdet stå til lavere odds. I det tilfælde vil de fleste holde sig fra at spille på 1X2-væddemål, da der er tale om lave odds med et mindre potentielt afkast. Medmindre du følger Henze systemet med fokus på lave odds, er det nok ikke interessant for dig.

Nedenfor kan du se hvordan du kan komme i gang med at spille på asian handicap odds.

1 ikonForstå væddemålet Det er vigtigt at du læser op på lektien. Her kan du læse om at der er tale om mere jævnbyrdige odds. Læs om asian handicap odds, før du spiller på dem.
2 ikonVælg en bookmakerBenyt vores side til at klikke dig videre til en bookmaker. De fleste af dem har asian handicap odds.
3 ikonOpret din kontoNår du har valgt din bookmaker, skal du oprette en konto. Det tager typisk kun fem minutter. Husk at bekræfte din konto med NemID på spillesider med dansk licens.
4 ikonOverfør dit første indskudFor at spille på asian handicap odds, skal du have noget at spille med. Derfor skal du vælge en indbetalingsmetode og overføre dit første indskud.
5 ikonSpil på oddsVælg en sportsbegivenhed som fx en fodboldkamp, se asian handicap odds, analyser de mulige udfald og placere dit væddemål.

Hvorfor spiller folk med asian handicap?

Der er mange tipsters, som spiller på fodbold med denne form for betting. De motiveres af at de føler at det er nemmere at dække indsatsen ind. Det skyldes at et udfald med at kampen ender uafgjort bliver mere sandsynligt, når der er tre realistiske potentielle udfald i en sportsbegivenhed. Med andre ord bliver du bedre dækket ind i forhold til det miderste udfald, når du spiller med asian handicap.

asian handicap notesbog

Du søger efter Asian Handicap-spil på notesbogen.

Sådan spiller du med asian handicap

Nedenfor får du en grundig gennemgang af hvad der forstås med asian handicaps. Vi gennemgår forkellige scenarier med klubber der spiller uafgjort eller taber kampen, eller vinder opgøret. Du kan også læse om halve mål og endda kvarte mål, som måske kan føre til bedre odds.

Forklaring af asian handicap hele linjer

Du kan som sagt spille med asian handicap på flere forskellige måder. Lad os fx antage at du spiller på en La Liga kamp mellem Leganés og FC Barcelona. Der er odds på at Barca vinder til odds 1.30, der er odds på 5.50 på at kampen ender uafgjort og 9.00 på at Leganés overrasker og vinder. Barcelona er altså storfavorit, og i dette hypotetiske tilfælde går du også ud fra at holdet fra Catalonien vil vinde.

Når du spiller med asian handicap med en hel linje, kan du booste dine odds for at Barcelona vinder. Du kan vælge at spille på ”Barcelona -1” og gennemføre en indsats på odds 1.80. I dette opdigtede scenarie vinder du, hvis Barca formår at vinde med mindst to kasser. Dog taber du væddemålet hvis FC Barcelona taber kampen til Leganés eller at kampen ender uafgjort. Det vigtigste er at bide fast i at Barca skal vinde med to mål for at du vinder væddemålet, men hvis de vinder med et enkelt mål, får du din indsats tilbage.

Vælger du i stedet at spille på ”Leganés+2”, er der fokus på hvor mange mål der bliver scoret imod dem. Her får du din indsats tilbage, hvis de max taber kampen med to mål, mens du vinder væddemålet, hvis de taber kampen med max et mål.

Du kan også vælge at spille med asian handicap med en hel linje i et mere lige opgør. Tag fx El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid. Her kan du reducere risici på et standard 1X2-væddemål ved at vælge at spille på Asian Handicap 0. Rammer du plet med at det hold du spiller på rent faktisk ender med at vinde kampen, vinder du væddemålet. Du får dine penge tilbage, hvis kampen ender uafgjort. Det svarer til at have spillet ”draw no bet”, som nogle oversætter til ”uafgjort ingen indsats” på dansk.

Hvad er asian handicap halve linjer?

Vi har gennemgået asian handicap med en hel linje, hvilket vil sige fx -2, 0, +1 osv. Der findes også med en halv linje, og dem kan du altid kendetegne ved at de ender på 5. Det kan fx være 0,5 eller 2,5.

Når du spiller på asian handicap med en halv linje på fx +0,5 betyder det at det hold du spiller på, starter kampen ud med en fordel på 0,5 mål. I dette tilfælde vinder du, hvis holdet du spiller på enten vinder kampen eller hvis kampen ender uafgjort. Taber de derimod kampen, taber du også væddemålet.

Hvis du vælger at satse på +1,5 betyder det at den klub du spiller på, starter kampen med en fordel på 1,5 mål. Her vinder du hvis holdet du har valgt at satse dine penge på enten vinder kampen, hvis kampen ender uafgjort, eller hvis de taber med max et enkelt mål. Taber de derimod med to mål eller måske endda mere end det, taber du det væddemål.

Gennemgang af asian handicap kvarte linjer

Nu har vi gennemgået asian handicap med en hel linje og halve linjer, og det er blevet tid til de kvarte linjer. Måske er det den nemmeste version af det asiatiske handicap. Du kan dække din indsats ind med flere forskellige udfald, men ikke lige så meget som med en halv linjer med asian handicap. Derfor er odds typisk højere med de kvarte linjer.

asian lines 888sport

Asian Handicap: Asian-Lines hos 888sport.

Her spiller på du på en værdi, som enten har 25 eller 75 til sidst. Det kan fx være +/- 0,25 eller +1,75 for blot at give et par eksempler. Hvis du vælger at satse dine penge på et væddemål med et asiatisk handicap på -0,25 kan det oversættes til at du satser på en klub, som starter kampen ud med at være 0,25 mål bagud. Her vinder du væddemålet, hvis det hold du spiller på ender med at vinde kampen. Taber de betyder det også at du taber dit væddemål. Hvis kampen ender uafgjort, vil du få den halve del af din indsats tilbage.

Vi kan tage endnu et eksempel med hvis du spiller på -0,75. I det scenarie spiller på at et hold går ind i kampen med at være 0,75 mål bagud. Her vinder du væddemålet, hvis holdet du har spillet på vinder med mindst to mål. Formår de at vinde med et enkelt mål, vil din indsats blive delt op i det og du får halvdelen af den tilbage. Den anden halvdel bliver til en vindende gevinst i overensstemmelse med de odds, som du har spillet på. I dette scenarie med -0,75 taber du indsatsen, hvis holdet taber kampen, eller at den ender med at blive uafgjort.

Spil på asian handicap total

Du kan også spille på asiatisk total, som også kaldes for asian total. Her spiller du på hvor mange mål, der vil komme i en kamp. Det minder til dels om betting på over/under. Dog varierer linjerne. Du kan satse enten kvarte, hele eller halve linjer på over/under. Det vil sige at du kan satse 0,25, 1,5, 2,75 osv.

Her det måske nemmere med nogle eksempler. Vi lader som om at AGF skal spille mod FC Nordsjælland. Hvis du vælger at satse på hele linjer med asian total og fx spiller på et mål, vinder du væddemålet, hvis der kommer mindst to mål i kampen. Du taber væddemålet, hvis der ikke kommer mål, og du får indsatsen tilbage, hvis der bliver scoret mindst et mål.

Spiller du på at der kommet under et mål i kampen mellem AGF og Nordsjælland, vinder du væddemålet, hvis der ikke kommer mål. Du får pengene tilbage, hvis der bliver scoret et mål, mens du taber væddemålet, hvis der ender med at blive banket mindst to mål i kasserne.

Du kan også spille på asiatisk handicap total med halve linjer. Her kan du fx spille på over 0,5 mål. Her er der kun to potentielle udfald. Du kan enten vinde eller tabe. Her formår du at vinde, hvis du spiller på at der kommer mindst et mål i opgøret, mens du taber, hvis den ender uden mål.

Vi tager også de kvarte linjer med i forhold til asiatisk total. Du kan fx spille på over 0,75 mål. Her vinder du, hvis der kommer mindst to mål i opgøret. Men hvis der kun kommer et enkelt mål, vinder du på halvdelen af indsat og får den anden halvdel tilbage. Ender kampen uden mål, går din indsats tabt. Går du i stedet for efter at spille på under 0,75 mål, vinder du din indsats, hvis der ikke kommer mål over stregerne. Kommer der et enkelt mål mister du halvdelene indsatsen, og kommer der mindst to mål, mister du hele indsatsen.

Asian handicap oversigt

Nedenfor kan du få en klar oversigt over mange af de forskellige scenarier med asian handicap forklaring, som du kan bruge til at komme i gang med at spille på kampens udfald.

 • Asian handicap 0,0: Du vinder hvis dit hold vinder. Du taber, hvis dit hold taber. Du får dine penge tilbage i tilfælde af uafgjort.
 •  Asian handicap -0,25: Du vinder, hvis dit hold vinder. Du taber, hvis dit hold taber. Du får dine penge tilbage, hvis kampen ender med at blive uafgjort.
 • Asian handicap -0,5: Du vinder, hvis dit hold vinder. Du taber, hvis du hold taber eller kampen ender uafgjort.
 • Asian handicap -0,75: Du vinder, hvis dit hold vinder med to mål eller mere. Du får halvdelen af indsatsen tilbage, og vinder på den anden halvdel, hvis dit hold vinder med et mål. Du taber hvis kampen ender uafgjort eller dit hold taber.
 •  Asian handicap -1: Du vinder, hvis dit hold vinder med mindst to mål. Du får din indsats tilbage, hvis dit hold vinder med et enkelt mål. Du taber, hvis dit hold taber eller kampen bliver uafgjort.
 • Asian handicap -1,25: Du får halvdelen af indsatsen tilbage, hvis dit hold vinder med et enkelt mål og mister den anden halvdel. Du vinder, hvis dit hold vinder med mindst to kasser. Du taber hvis dit hold taber eller spiller uafgjort.
 •  Asian handicap -1,5: Du taber, hvis dit hold vinder med et mål, eller taber eller spiller uafgjort. Du vinder, hvis dit hold vinder med mindst to kasser.
 • Asian handicap -1,75: Du taber hvis dit hold taber eller vinder med et mål, eller kampen ender med at spille uafgjort. Du vinder, hvis dit hold vinder med mindst tre mål. Du får halvdelen af din indsats tilbage og vinder på den anden halvdel, hvis dit hold vinder med mindst to kasser.
 • Asian handicap -2: Du taber hvis dit hold taber, eller vinder med mere end et mål, eller hvis opgøret ender uafgjort. Du får pengene tilbage, hvis dit hold vinder med mindst to mål, og du vinder væddemålet, hvis de vinder med mindst tre mål.
 • Asian handicap +0,25: Du vinder, hvis dit hold vinder. Du taber, hvis dit hold taber. Du får halvdelen af din indsats tilbage og taber den anden halvdel, hvis opgøret ender uafgjort.
 • Asian handicap +0,5:  Du vinder, hvis kampen ender uafgjort eller dit hold vinder. Du taber, hvis dit hold taber.

 Fordele og ulemper ved asian handicap odds

Som med alt andet er der naturligvis fordele og ulemper ved asian handicaps. Dem kigger vi på nedenfor.

FordeleUlemper
Du kan fjerne uafgjort fra mulige udfald.Det kan være kompliceret at forstå til at starte med.
Du kan øge dine sandsynligheder for at vinde væddemålet. Du skal bruge tid på at lære det at kende.
Færre mulige udvalg i akkumulator væddemål og dermed større sandsynlighed for at vinde.
I visse tilfælde kan du vinde med asian handicap, selv hvis holdet du spiller på taber kampen.

Samlet konklusion om asian handicap

konklusion ikonDet kan altså være en smule kompliceret at forstå asiatiske handicaps i begyndelsen. Men generelt med alle væddemål skal du bruge tid og energi på at sætte dig ind i tingene. En nybegynder, som bruger asian handicap på sine væddemål vil typisk fokusere på kvarte mål odds til at starte med. Blandt de nævnte fordele er det vigtigst at bide mærke i at du i mange tilfælde kan få halvdelen af indsatsen tilbage, eller vinde på halvdelen af den, og derfor har du måske lyst til at spille med asiatisk handicap på forskellige væddemål. I sidste ende handler det nok om at prøve sig frem, og det kan du gøre hos mange bookmakere.

Ofte stillede spørgsmål om asian handicap

Nedenfor kan du få svar på to FAQ om asian handicap oddsene.

Der er ikke som sådan odds, som er bedre end andre. I hvert fald ikke på papiret. I sidste ende vælger du hvad du er mest til.
Det kan være smag og behag, og der er ikke et direkte svar på hvilket asian handicap spil er bedst. Måske foretrækker du de kvarte handicap, da de potentielt kan føre til højere odds.
De fleste lægger ud med fodbold, når de spiller med asian handicap for første gang. Derfor har vi primært givet fodboldeksempler.
Betting med asiatisk handicap på rugby og cricket er mindre udbredt, da det er sjældent at de kampe ender uafgjort.
I Danmark vælger især mange at spille på håndbold med asian total betting. Basketball er også oplagt i denne regi. Begge dele skyldes at der bliver scoret mange mål eller point, og derfor er de passende til betting med asian total.
Når du spiller på denne form for betting, bør du altid være opmærksom på hvordan det afvikles. Læs odds reglerne hos den respektive bookmaker for hvorvidt det er i forhold til det endelige resultat, eller inden for ordinær spilletid.


Var det nyttigt?
[Total: 2 Average: 5]